Ndërlidhjet

Facebook: Sot dorëzohen reklamat ruse në Senat


Ilustrim

Facebook ka thënë se do t’i sigurojë Kongresit të SHBA-së kopjet e 3000 reklamave që rrjeti social ka thënë se ishin blerë nga rusët para dhe pas fushatës presidenciale në SHBA.

Rrjeti më i madh social në botë ka thënë se sot do të dorëzoj infornacionet në Kongres, duke përfshirë edhe të dhëna lidhur me atë se kush ishte shënjestruar dhe sa ka kushtuar secila reklamë.

Mark Zuckerber, kishte paralajmëruar një gjë të tillë muajin e kaluar, ai tha se do t’i jepte informatat hetuesve në Kongres, megjithatë nuk pati specifikuar se kur do të ndodhë kjo gjë.

Informatat do t’i dorëzohen Komisioni të Senatit, Dhomës së Informacionit dhe Komitetit Gjyqësor të Senatit amerikan.

XS
SM
MD
LG