Ndërlidhjet

Refugjatët Rohingya dyshojnë në kthimin e tyre në Mianmar


Ilustrim

Myslimanët Rohingya në Bangladesh, janë skeptikë rreth mundësisë së rikthimit në shtëpinë e tyre Mianmari, edhe pse qeveria i ka siguruar ata se do t’i pranojë të gjithë të verifikuarit si refugjatë.

Bangladeshi dhe Mianmari, janë pajtuar të hënë, rreth planit të riatdhesimit, dhe një zëdhënës i Mianmarit ka konfirmuar se mund të vazhdojë procedura e verifikimit të statusit të refugjatëve.

Mirëpo refugjatët myslimanë në Bangladesh ndihen të përbuzur.

“Gjithçka është djegur, edhe njerëzit janë djegur”, ka thënë një refugjat i identifikuar si Abdullah.

“Nuk dua të kthehem, nuk besoj në qeveri. Sa herë që qeveria ka premtuar që ne të kthehemi ata nuk i mbajnë premtimet e tyre”, ka thënë Anwar Begum, refugjate 55 vjeçare.

Më shumë se gjysmë milion Rohingya kanë ikur nga Mianmari, pas përndjekjeve të dhunshme në shtetin Rakhine.

Kombet e Bashkuara kanë akuzuar Mianmarin për spastrim etnik, ndërsa Mianmari i ka hedhur poshtë këto akuza.

XS
SM
MD
LG