Ndërlidhjet

Pasaporta e Kosovës në vendin e 85-të në botë


Pasaporta e Kosovës, ilustrim

Pasaporta e Kosovës është radhitur në vendin e 85-të në botë, në raportin e përvjetshëm “Global Passport Index”.

Kategorizimi është bërë në bazë të numrit të vendeve, në të cilat një shtetas i caktuar mund të udhëtojë pa pasur nevojë për vizë.

Vendin e 85-të Kosova e ndan me Mianmarin [Birmaninë]. Pasaporta më e “fuqishme” është cilësuar ajo e Singaporit, e pasuar nga ajo e Gjermanisë dhe Suedisë. Vendin e fundit, të 94-të, e ka zënë pasaporta e Afganistanit.

Pasaporta e Kroacisë është renditur në vendin e 14-të, ajo e Serbisë ka zënë vendin e 38-të, e Maqedonisë është në vendin e 41-të, pasaporta e Mali të Zi gjendet në vendin e 43-të, e Bosnjë dhe Hercegovinës në vendin e 46-të dhe pasaporta e Shqipërisë është renditur në vendin e 48-të.

Raportin e plotë mund ta gjeni këtu.

XS
SM
MD
LG