Ndërlidhjet

Zgjedhjet presidenciale në Mal të Zi më 15 prill


Ilustrim nga votimet në Mal të Zi

Kryetari i Parlamentit të Malit të Zi, Ivan Brajoviq, ka shpallur sot se më 15 prill do të mbahen zgjedhjet presidenciale, ndërsa rundi i dytë do të mbahej pas dy javësh, nëse asnjëri prej kandidatëve nuk i fiton më tepër se 50% të votave.

Presidenti aktual, Filip Vujanoviq, ishte president për tri mandate pesëvjeçare të njëpasnjëshme dhe më nuk ka të drejtë të garoj.

Ai ishte presidenti i Malit të Zi kur ky vend u shkëput nga shteti i atëhershëm, Serbia dhe Mali i Zi, në vitin 2006.

Paraqitja e kandidatëve për zgjedhjet presidenciale të 15 prillit duhet të bëhet deri më 26 mars.

XS
SM
MD
LG