Ndërlidhjet

Pritje të gjata në pikat kufitare të Kosovës


Kosovo - Kosovo - Macedonia border crossing now only with ID

Në pikat kufitare të Kosovës, gjatë sezonit të verës, vazhdojnë pritjet e gjata të qytetarëve që jetojnë jashtë vendit dhe vijnë në Kosovë, si dhe të atyre që dalin nga Kosova.

Qendrën Kombëtare për Menaxhim Kufitar, pritjet më të gjata raportohen në kufirin e Hanit të Elezit (100 metra), në kufirin e Merdares (500 metra) si dhe në kufirin e Mutivodës (50-70 metra). Pritjet në hyrje në pikën kufitare në Merdare raportohen të jenë deri në dy orë.

Përkundër deklarimeve të autoriteteve për shtim të kapaciteteve në kufij, pritjet e gjata janë shpesh të paevitueshme.

XS
SM
MD
LG