Ndërlidhjet

Monedha euro mbush 20 vjet


Ilustrim

Euro mbushi më 1 janar njëzet vjet.

Ajo është monedha zyrtare e 19 prej 28 shteteve të Bashkimit Evropian, si dhe e disa vendeve të tjera evropiane.

Ajo është monedha e dytë më e madhe në botë, pas dollarit amerikan, dhe një nga simbolet e projektit evropian.

Krijimi i bashkimit monetar është konsideruar si një nga ngjarjet më të rëndësishme në Evropë që nga rënia e Murit të Berlinit.

Kur euro ka hyrë në qarkullim në vitin 1999, ajo është tregtuar me 1.17 dollar, ndërsa për dy vjet ka humbur 30% të vlerës.

XS
SM
MD
LG