Ndërlidhjet

Apple trazon bursat evropiane


Ilustrim

Aksionet në bursat evropiane shënuan rënie, pasi kompania amerikane teknologjike, Apple, publikoi një paralajmërim të parë në këto 12 vjetët e fundit në lidhje me të ardhurat e planifikuara.

Rënia e aksioneve e ka goditur më së shumti sektorin teknologjik, përkatësisht prodhuesit e çipave të pajisjeve të Iphone.

Indekset panevropiane u rriten në 0.7 përqind të aksioneve të shitjes në bursat e Azisë.

Aksionet e Apple në bursat e Frankfurtit u ulën për 8.9 përqind pasi kompania parashikoi më pak të ardhura për shkak të shitjes më të dobët të Iphone në Kinë.

Ndiqeni Radion Evropa e Lirë, përmes aplikacionit në iOS dhe Android

XS
SM
MD
LG