Ndërlidhjet

Maqedoni e Veriut: Deri në orën 11:00, pjesëmarrja në zgjedhje 11%


Zgjedhjet në Maqedoninë e Veriut

Komisioni Shtetëror i Zgjedhje në Maqedoninë e Veriut njoftoi se procesi i votimit për zgjedhjet parlamentare po zhvillohet pa probleme dhe se deri në orën 11:00 në votime kanë dalë rreth 199,000 qytetarë apo 11 për qind e rreth 1.8 milion qytetarëve me të drejtë vote.

Sipas kryetarit të KSHZ-së, Oliver Derkovski, dalje më e lartë është regjistruar në njësinë e parë zgjedhore, me 13.7 për qind, ndërsa më e ulët në njësinë e gjashtë zgjedhore, me afro 6 për qind. Kjo njësi ka numrin më të madh të votuesve shqiptarë.

Votimet po zhvillohen në gjashtë njësi dhe në secilën prej tyre zgjidhen nga 20 deputetë apo në total 120, sa numëron Kuvendi i Maqedonisë së Veriut.

Në garë janë 15 parti politike dhe koalicione.

Zgjedhjet po zhvillohen me protokolle të rrepta shëndetësore për mbrojtje nga sëmundja që e shkakton koronavirusi, COVID-19.

Votuesit nuk lejohen të hyjnë në vendvotime pa maska dhe pa dezinfektim të duarve.

Procesi zgjedhor po mbikëqyret nga 2,508 vëzhgues vendorë dhe 98 të huaj.

Ministria e Punëve të Brendshme ka angazhuar rreth 6 mijë forca policore për të siguruar mbarëvajtjen e procesit.

Për më shumë, lexoni këtu.

XS
SM
MD
LG