Ndërlidhjet

TIRANË


Shqipëria tha se kërkon të rritë importin e energjisë elektrike për të shmangur mbylljen e hidrocentraleve kryesore. Andi Beli, drejtor i Korporatës Energjetike të Shqipërisë, tha se mungesa e shirave i ka tharë liqenet artificiale në veri të vendit, ndërsa ndërprerja e importit nga Bullgaria ka shkaktuar krizë serioze energjetike në vend. Beli tha se mënyra e vetme është "shtimi i importit", dhe shtoi se korporata planifikon të blejë energji nga Greqia.
XS
SM
MD
LG