Ndërlidhjet

BAGDAD


Raportohet se së paku 60 vetë janë vrarë sot në Irak, në ditën kur festivali i Ashureve, që është dita më e shenjtë në kalendarin shiit, arriti kulminacionin. Në veri të Bagdadit së paku 17 vetë u vranë nga goditjet me predha, ndërsa në jug të këtij qyteti së paku katër pelegrinë shiitë u vranë kur persona të armatosur hapën zjarrë kundër dy minibusëve. Nga shpërthimi në qytetin Khanaqin, afër kufirit me Iranin, u vranë së paku 13 vetë ndërsa në Mandali, një sulmues vetëvrasës me bombë brenda xhamisë shiite, vrau së paku 23 vetë. Është raportuar edhe për vrasjen e dy policëve në Mosul dhe të një mësuesi në Mahaweel. Njëherësh, afro 2 milionë pelegrinë përkujtuan Ashuret në qytetin e shenjtë të Qerbelasë.
XS
SM
MD
LG