Ndërlidhjet

MOSKË


Plani i Kombeve të Bashkuara për statusin e Kosovës nuk duhet të jetë "artificialisht i imponuar" ndaj Beogradit dhe Prishtinës, ka thënë sot Sergei Yastrzhembsky, i dërguar i presidentit të Rusisë, Vlladimir Putin në Bashkimin Evropian. "Gjëja kryesore është që ai të jetë i pranueshëm nga Beogradi dhe Prishtina" dhe shtoi se "lojtarët e tjerë ndërkombëtarë janë të një rëndësie dytësore". Këto komente ai i bëri në një kofnerencë për shtyp në Moskë. Siç informon mëtutje AFP, Rusia tradicionalisht ka mbështetur Serbinë dhe ka thënë se nuk do ta mbështesë vendimin për status të Kombeve të Bashkuara, që nuk është i pranueshëm për autoritetet e Serbisë.
XS
SM
MD
LG