Ndërlidhjet

BAGDAD


Një gjykatë e lartë e Irakut e ka dënuar me varje ish zyrtarin e lartë të regjimit të dikurshëm të Saddam Husseinit në Irak, Taha Yassin Ramadan. Në nëntorin e vitit të kaluar zoti Ramadan ishte dënuar me burgim të përjetshëm për krime kundër njerëzimit pasi ishte dënuar së bashku me Saddam Husseinin dhe disa të tjerë për rolin e tyre në vrasjen e 148 shiitëve në qytetin Duxhail në vitet e 80-ta. Ish nënkryetari i regjimit të dikurshëm të Saddam Husseinit, Taha Yassin Ramadan ka thënë se është i pafajshëm. Nëse vendimi gjyqësor bëhet i plotëfuqishëm, atëherë ai do të ishte personi i katërt që do të ballafaqohej me dënimin me vdekje. Saddam Huseeini dhe tre të tjerë janë ekzekutuar me varje. Zyrtarja e Kombeve të Bashkuara për të drejtat e njeriut, Louise Arbour dhe grupe ndërkombëtare për të drejtat e njeriut kanë kërkuar që dënimi me vdekje të mos ekzekutohet.
XS
SM
MD
LG