Ndërlidhjet

BRUKSEL


Kryenegociatori për statusin e Kosovës sot do të takohet me ambasadorët e NATO-s. "Ahtisaari do ta njoftojë këshillin Veriatlantik për gjendjen në Kosovë, ndërsa ambasadorëve do t'ua paraqesë propozimin e tij për zgjidhjen e statusit të Kosovës", ka thënë zëdhënësi i aleancës, James Appathurai.
Sipas tij, këshilli Veriatlantik nuk do ta shqyrtojë stausin politik të Kosovës, "por atë që mund të jetë kërcënim për sigurinë".
Dje Ahtisaari tha janë shumë të vogla gjasat për të arritur një marrëveshje ndërmjet Serbisë dhe shqiptarëve të Kosovës.
XS
SM
MD
LG