Ndërlidhjet

OSLO


46 nga 49 vende që marrin pjesë në konferencën në Oslo, e kanë miratuar deklaratën, e cila bën thirrje për një marrëveshje për të ndaluar përdorimin e bombave kasetore deri në vitin 2008.
Deklarata nuk u miratua nga Polonia, Rumania dhe Japonia, ndërsa disa nga prodhuesit më të mëdhej të armëve, si Shtetet e Bashkuara, Rusia dhe Izraeli nuk morën pjesë në konferencën.
Ithtarët e ndalimit të bombave kasetore thonë se ato i rrezikojnë civilët shumë kohë pas përfundimit të konfliktit.
XS
SM
MD
LG