Ndërlidhjet

HAGË


Gjykata Ndërkombëtare e Hagës nesër e bën të ditur nëse Serbia do të dënohet për gjenocid, për vrasjen e 200 mijë njerëzve gjatë luftës në Bosnje prej 1992 deri më 1995.
Bosnja e ka akuzuar Serbinë për orkestrimin dhe përhapjen e spastrimit etnik të boshnjakëve dhe kroatëve duke vlerësuar se gjenocidi i kryer ndaj tyre ishte i ngjashëm me atë të nazizmit në Luftën e Dytë Botërore.
XS
SM
MD
LG