Ndërlidhjet

ABU DHABI


Franca nënshkroi një kontratë në vlerë prej 1 miliardë euro për hapjen e një dege të Muzeut të Luvrit në Emiratet e Bashkuara Arabe. Dega pritet të hapet në vitin 2012.
Projekti shkaktoi kundërshtime të mëdha në Francë.
Reth 5.000 njerëz, përfshirë kuratorë të muzeve dhe historianë, e kanë nënshkruar një letër ku thonë se marrëveshja do ta deformonte funksionin e muzeut si qendër arsimore.
XS
SM
MD
LG