Ndërlidhjet

PRISHTINË


Një panel i Gjykatës së Qarkut në Prishtinë, i përbërë prej 2 gjykatësish ndërkombëtarë dhe një vendor, e dënuan Xhavit Morinën, qytetar nga Kosova, me 12 vjetë heqje lirie, duke e shpallur fajtor për terrorizëm.
Në një komunikatë të administratës së Kombeve të Bashkuara thuhet se Xhavit Morina ishte komandant i Armatës Kombëtare Shqiptare, e cila, siç thuhet në komunikatë, ka vepruar në Kosovë dhe Maqedoni. Në komunikatë thuhet më 25 mars të vitit 2002, Morina ka udhëhequr një grup pjesëtarësh të AKSH-së në sulmin kundër Këshillit Koordinues në afërsi të fshatit Reçicë e Vogël në Maqedoni, me ç’rast patën vdekur tre persona. Pas sulmit është arratisur në Kosovë, por është arrestuar më 6 maj të vitit 2003 nga forcat e KFOR-it.
XS
SM
MD
LG