Ndërlidhjet

JERUSALEM


Kryeministri i Izraelit, Ehud Olmert sot mirëpriti ripërtritjen e inciativës paqësore të liderëve arabë duke e cilësuar atë si një "ndryshim revolucionar në perspektivë". Dje liderët arabë e mbështetën iniciativën, që fillimisht ishte paraqitur në vitin 2002, që propozon njohjen e Izraelit dhe garantime të sigurisë nëse Izraeli tërhiqet nga territoret e okupuara në vitin 1967. Kryeministri Olmert e mirëpriti këtë propozim, por përsëri theksoi vërejtjet ndaj kërkesës kryesore palestineze, atë për të drejtën e refugjatëve palestinezë që të kthehen në Izrael.
XS
SM
MD
LG