Ndërlidhjet

UASHINGTON


Sekretari amerikan i mbrojtjes, Robert Gates ka shpallur zgjatjen e shërbimit të ushtarëve të Shteteve të Bashkuara në Irak dhe në Afganistan prej 12 në 15 muaj. Ai tha se ky veprim do t'i mundësojë ushtrisë që ta mbajë rritjen e forcave amerikane në Irak, që presidenti Bush e shpalli në muajin janar të këtij viti.
Si pjesë e këtij plani, ushtria amerikane synon të dërgojë afro 30 mijë ushtarë shtesë në përpjekje që Bagdadin dhe hapësirat e tjera t'i bëjë më të sigurta.
XS
SM
MD
LG