Ndërlidhjet

OSLO


Sekretari i përgjithshëm i NATO-s, Jaap de Hoop Scheffer tërhoqi sot vërejtjen kundër shtyrjes së vendimit për statusin e Kosovës dhe fuqishëm e ka mbështetur planin e Kombeve të Bashkuara për pavarësi të mbikëqyrur për Kosovën. "Është me rëndësi që ne të mos ballafaqohemi me shtyrje të panevojshme, shtyrja nuk do të jetë shumë produktive", tha zoti Scheffer. Ai tha se vendet anëtare të NATO-s kanë bërë thirrje për zgjidhjen e shpejtë të statusit të Kosovës, pasi, sipas tij, plani "është e vetmja mënyrë për të lëvizur përpara".
Zoti Scheffer tha se bashkësia ndërkombëtare ballafaqohet me zgjedhje ndërmjet "një procesi të kontrolluar me rezolutë të Kombeve të Bashkuara të sjellë me kohë", ose me opsionin e "një procesi të pakontrolluar me rreziqe të paparashikueshme". Këto komente Jaap de Hoop Scheffer i bëri sot pas takimit të ministrave të jashtëm të vendeve anëtare të NATO-s në Oslo të Norvegjisë. Më herët, duke u shprehur për kundërshtimet e Rusisë lidhur me planin e Martti Ahtisaarit, zëdhënësi i NATO-s, James Appathurai tha se "aletatët do të vazhdojnë ta angazhojnë Rusinë në këtë çështje".
XS
SM
MD
LG