Ndërlidhjet

BELFAST


Lideri protestant Ian Paisley dhe ish militanti katolik Martin McGuinnes dhanë betimin për bashkëqeverisje në Irlandën e Veriut. Ata morën drejtimin e qeverisë gjatë seancës konstituive të parlamentit të ri. Në ceremoni mori pjesë edhe kryeministri britanik Tony Blair.
"Dita e sotme nuk shënon vetëm kompletimin e tranzicionit nga konflikti tek paqja. Ajo ofron paraqitjen më të dukshme të parimit ku duhet bazuar paqen" tha Blair.
Ceremonia shënoi kulmin e procesit nëntë vjeçar të paqes ndërmjet dy ish armiqëve politikë.
XS
SM
MD
LG