Ndërlidhjet

ZAGREB


Komisionari për Zgjerim i BE-së Olli Rehn lëvdoi vendet e Ballkanit për arritjen e progresit "historik", të nevojshëm për marrjen e përgjegjësive në zhvillimin e lidhjeve rajonale.
"Evropa Juglindore ka bërë shumë përparime. Bullgaria dhe Rumania janë anëtare të BE-së, ndërsa vendet e Ballkanit Perëndimor po avancojnë në rrugën e tyre drejtë Evropës" tha Rehn.
Ai megjithatë dënoi zgjedhjen e Tomislav Nikoliqit si kryetar të parlamentit të Serbisë, duke thënë se "bazuar në deklaratat e Nikoliqit, Serbia është në rrezik të kthehet mbrapa për dy dekada brenda dy ditësh. Këto komente Rehn i bëri në Zagreb, ku filloi konferenca dy ditore e vendeve të Evropës Juglindore.
Paralajmërohet se nesër të pranishmëve do t'iu bashkangjiten edhe kancelarja gjermane Angela Merkel, kryetari i Komisionit Evropian Hoze Manuel Barroso si dhe Nënsekretari i Departamentit amerikan të Shtetit Nicolas Burns.
XS
SM
MD
LG