Ndërlidhjet

ANKARA


Ligjvënësit turqë kanë miratuar për herë të dytë pakon e reformave kushtetuese.
Një nga ndryshimet themelore të kësaj pakete është dhe zgjedhja e presidentit nga populli.
Partia në pushtet e solli me të shpejtë pakon në parlament pasi dy herë dështoi të zgjidhej kandidati presidencial i propozuar prej saj.
Në Turqi janë vënë përballë grupet që mbështesin shtetin laik dhe partia në pushtet që ka baza islamike.
XS
SM
MD
LG