Ndërlidhjet

HEILIGENDAM


Vendet e G8 janë pajtuar që miratimi i rezolutës për statusin e Kosovës të shtyhet për një kohë, njofton agjensia Rojters. Ndërkohë i pari që ka dalë me këtë propozim ishte Presidenti francez, Nikolai Sarkozi i cili ka propozuar një periudhë reflektimi prej 6 muajsh për vendosjen e statusit të Kosovës. "Propozimi im është që më së pari presidenti rus Vladimir Putin do të duhej të pranonte se pavarësia e Kosovës është e pashmangshme". Ndërkohë ka shtuar Sarkozi "pas gjashtë muajsh ose Prishtina dhe Beogradi kanë gjetur një zgjidhje më të mirë, ose do të duhej të zbatohej ajo që është propozuar nga Ahtisari. Do të ishte një situatë shumë e vështirë të propozonim veprime në Këshillin e Sigurimit dhe në të njëjtën kohë ta dinim se do të përballeshim me veton ruse" tha Sarkozi për të theksuar se "na nevojitet ta menjanojmë një konfliktë të tillë".
XS
SM
MD
LG