Ndërlidhjet

PRISHTINË


Shefja e Zyrës amerikane në Prishtinë, Tina Kaidanoë ka lëshuar një komunikatë për opinion, duke thënë se liderët e G 8-ës ende nuk kanë arritur një marrëveshje për propozimin e presidentit francez.
Raportimet për arritjen e ndonjë marrëveshjeje për shtyrjen 6-mujore, Kaidanoë i vlerëson si të pasakta. "SHBA dhe partnerët e saj nga Bashkimi Evropian do t'i vazhdojnë diskutimet e nivelit të lartë me Rusinë dhe me anëtarët tjerë të Këshillit të Sigurimit, për të marrë një vendim së shpejti", ka thënë Kaidanow, për të shtuar se mënyra më e mirë për të ecur përpara është miratimi i një rezolute nga ana e Këshillit të Sigurimit, që do të bazohej në rekomandimet e Ahtisaarit."Diplomacia intensive e këtij lloji shpesh merr kohë, dhe të gjitha palët duhet të kenë durim", ka thënë shefja e Zyrës amerikane në prishtinë, Tina Kaidanoë.
XS
SM
MD
LG