Ndërlidhjet

ATHINË


Nënsekretari amerikan i shtetit Nicholas Burns tha sot në Athinë se Shtetet e Bashkuara pranojnë të bisedojnë vetëm për datën kur Kosova do të bëhet e pavarur, dhe jo për atë nëse Kosova duhet ta fitojë pavarësinë.
Burns u tha gazetarëve se debati aktual në Këshillin e Sigurimit para së gjithash ka të bëjnë me pyetjen nëse duhet të përcaktohet një periudhë tranzicioni përpara se të vendoset për statusin përfundimtar të Kosovës.
"Do të dakordoheshim me këtë vetëm nëse rezultati do të ishte pavarësia e Kosovës. Në të kundërtën, rifillimi i bisedimeve pas 18 muajsh vetëm që ky vend të mos fitojë pavarësinë, për ne është i pakuptimtë", ka thënë Burns.
XS
SM
MD
LG