Ndërlidhjet

BRUKSEL


Kombet e Bashkuara në Kosovë kanë dëmtuar reputacionin e tyre dhe kanë zhvlerësuar legjitimitetin e vetë për shkak të mungesës së mbajtjes së përgjegjësive dhe dhënjes së llogarive. Ky është vlerësimi i organizatës Human Rights Watch, që merret me mbrojtjen e të drejtave të njeriut.
Në shikim të parë ekzsitojnë mekanizmat e kërkesës së llogarisë në Kosovë, përfshi Ombduspersonin, një trup këshillues për të drejtat e njeriut që mbikqyret nga Komisioneri i Lartë për të Drejtat e Njeriut i Kombeve të Bashkuara si dhe OSBE-në.
"Në të vërtetë këto mekanzima ose janë të dobët , të paaftë të hetojnë institucionet ndërkomëbatre apo kanë ndikim të kufizuar", thuhet në raportin e Human Rights Watch.
"Edhe NATO-ja ka shumë për të bërë për të përmirësuar strukturat e përgjegjësisë dhe llogaridhënjes", thuhet në të njëjtin raport.
XS
SM
MD
LG