Ndërlidhjet

KOMBET E BASHKUARA


Sekretari i Përgjithshëm i Kombeve të Bashkuara, Ban Ki Moon ka bërë thirrje për të çuar përpara procesin e vendimit për statusin e Kosovës. Në deklaratën e sotme, Ban Ki Moon ka thënë se drafti i ri i rezolutës për Kosovën në Këshillin e Sigurimit përfshinë " gjitha elementet për zgjidhje të drejtë dhe substanciale". Projektrezoluta e re për Kosovën e propozuar nga vendet perendimore parasheh shtyrje prej katër muaj të zbatimit të planit për pavarësinë e Kosovës, mirëpo ajo është kundërshtuar nga Rusia.
XS
SM
MD
LG