Ndërlidhjet

PRISHTINË


"Jam krenar për rolin që Britania e Madhe ka luajtur për t’i dhënë popullit të Kosovës një të ardhme më të mirë”, thotë kryeministri Toni Bler në një shkrim të shpërndarë nga Zyra Britanike në Prishtinë. “Më 1999 i thashë Parlamentit Britanik se duhet të veprojmë për të shpëtuar popullin e Kosovës”, shkruan ndër tjera Blair, duke siguruar se edhe pasardhësi i tij do të vazhdojë rrugën e nisur. "Kemi ecur së bashku në një rrugë të gjatë që prej vitit 1999. Ka pasur kohë kur rruga përpara dukej e vështirë. Por, ne jemi së bashku", shkruan ndër tjera kryeministri Britanik.
"Pasardhësi im është i përkushtuar, ashtu si unë, për të arritur rezultatin e drejtë për Kosovën. Jemi të qartë se mënyra më e mirë për të arritur këtë është të lëvizim shpejtë në pavarësinë e mbikqyryr bazuar në planin e Ahtisarit”, shkruan Kryeministri Britanik i cili bëri thirrje për qetësi dhe durim nga liderët dhe njerëzit e Kosovës.
XS
SM
MD
LG