Ndërlidhjet

BEOGRAD


Shumica e vendeve të Ballkanit mendojnë se anëtarësimi në Bashkimin Evropian do të përmirësojë situatën e tyre. Kjo bëhet e ditur nga një anketë e realizuar nga Gallup Evropa.
Shqiptarët e Kosovës ishin më pesimistët në mesin e të anktuarve të tjerë në Ballkan sa i përket të ardhmes në vendin e tyre. 73% e shqiptarëve të Kosovës të anketuar besonin se jashtë vendit kanë një të ardhme më të mirë.
Vetëm 26% e shqiptarëve të Kosovës iu përgjigjën pozitivisht pyetjes nëse kanë një vend pune, derisa kjo shifër ishte ndjeshëm më e lartë për të anketuarit në vendet e tjera.
Shqiptarët në Kosovë dhe Shqipëri ishin më miqësorët ndaj Bashkimit Evropian, derisa kroatët ishin më dyshuesit.
Sa i përket konflikteve etnike në krye të listëts ishin të anketuarit në Maqedoni, 41% e të cilëve besonin se do të kishte një konflikt rajonal në pesë vitet e ardhshme, derisa 27% e tyre besonin se ky konflikt do të ndodhte në Maqedoni.
XS
SM
MD
LG