Ndërlidhjet

KOMBET E BASHKUARA


Sekretari i Përgjithshëm i Kombeve të Bashkuara, Ban Ki Moon tërheq vërejtjen se përparimi i shënuar në vendosjen e demokracisë në Kosovë mund të prishet nëse nuk përcaktohet statusi.
Kreu i Kombeve të Bashkuara i bën këto vlerësime në raportin e rradhës që i është dorëzuar Këshillit të Sigurimit.
"Përcaktimi i statusit të ardhshëm për Kosovën duhet të mbetet përparësi për Këshillin e Sigurimit dhe bashkësinë ndërkombëtare në tërësi", tha Ki Moon. Duke folur për pakicën serbe Ban Ki Moon thekson se veprimtaria e tyre shënon "një braktisje thuajse totale të institucioneve qëndrore të Kosovës dhe për këtë janë nxitur nga Beogradi".
XS
SM
MD
LG