Ndërlidhjet

SARAJEVË


Kosova është rast i veçantë e jo precedent, dhe është me rëndësi që kjo çështje të zgjidhet në Këshillin e Sigurimit, ka deklaruar Mirosllav Lajçak, përfaqësues i Lartë në Bosnjë e Hercegovinë.
"Është në interes të të gjithëve të gjindet marrëveshja që do të mundësojë të miratohet rezoluta. Çelësi për zgjidhjen bazohet në rezolutën e KS, sepse po të mos kemi rezolutë, do të kemi kaos dhe kjo nuk është në interes të askujt", ka thënë Llajçak për mediat serbe.
Ai ka vlerësuar se Kosova nuk është precedent, por sui generis. Kosova ka një histori të veçantë dhe në këtë mënyrë duhet të zgjidhet, ka thënë Llajçak.
XS
SM
MD
LG