Ndërlidhjet

SHKUP


Kryetari i Maqedonise Branko Cevenkovski vlerëson se Maqedonia duhet të ketë qëndrim të qartë në raport me ndarjen eventuale të Kosovës dhe se duhet të bëjë gjithcka të mundur që të pengoj ndarjen e saj.
“Ndarja e Kosovës është një nga zgjidhjet më të këqija si për territorin e Kosovës ashtu edhe për rajonin në përgjithësi. Kjo nënkpupton krijimin e kufijve të rinjë në bazë të parimeve etnike.
Me këtë strukturat ekstreme radikale të cilat pa mëdyshje se ekzisojnë në të gjitha shtetet do të kishin një shtytje më tepër që të aktivizohen” , deklaroi Presidenti i Maqedonisë Branko Cërvenkovski duke bërë të ditur se për këtë çështje do të thërras një mbledhje të Këshillit të sigurisë kombëtare me qëllim të ndërtimit të qëndrimit të përbashkët mes institucioneve.
XS
SM
MD
LG