Ndërlidhjet

UASHINGTON


Drejtuesit e Partisë Demokratike amerikane kanë kritikuar presidentin Bush për qëndrimet e tij lidhur me Irakun dhe krahasimin me Vietnamin nëse trupat amerikane largohen nga Iraku. Cdo tërheqje e forcave amerikane nga Iraku do forcojë terroristët dhe do sjellë vuajtje të civilëve ashtu sic ndodhi në Vietnam pas largimit të forcave amerikane, tha Bush duke folur para veteranëve në Kansas.
Senatori Harry Reid tha se strategjia e Bushit ka dështuar në ofrimin e një zgjidhje të nevojshme politike për stabilitetin e Irakut".
Edhe senatori John Kerry kërkoi nga presidenti Bush të ndryshonte politikën në Irak.
XS
SM
MD
LG