Ndërlidhjet

PRISHTINË


Në kyeqendrën e Kosovës ka filluar ndërtimi i Katedrales Katolike. Fillimi i ndërtimit të Katedrales përkon me 10 vjetorin e vdekjes së Nënë Terezës. Në këtë ceremonial ishte i pranishëm edhe presidenti i Kosovës Fatmir Sejdiu i cili me këtë rast tha: "Katedralja do të prezantoj vlerën, identitetin dhe ndjenjën tonë ndaj besimeve". Katedralja është projekt i Ipeshkëvisë së Kosovës, ndërkaqë do të financohet nga mjetet e buxhetit të komunës së Prishtinës, nga Konferencat Ipeshkëvore të disa vendeve evropiane dhe nga kontributet e besimtarëve katolik. Vetë Papa Benedikti i XVI, ka ndarë një pjesë të mjeteve për ndërtimin e kësaj Katedrale.
XS
SM
MD
LG