Ndërlidhjet

LUBJANË


Italia i ka bërë thirrje Bashkimin Evropian, që t'i kushtoj vëmendje politike dhe ekonomike Beogradit, pa e pritur zgjidhjen e statusit të Kosovës.
"Ne në BE, duhet të veprojmë me shpejtësi dhe t'i tregojmë Serbisë se po i kushtojmë rëndësi të madhe politike dhe ekonomike", ka deklaruar kryeministri Italian Romano Prodi. "Serbia po kalon nëpër një fazë dhe moment historik për shkakë të problemit të Kosovës. Ne duhet të dëshmojmë se Serbia nuk është e vetmuar, këtu kemi të bëjmë me nartyrën dhe konceptin e gjithë Unionit Evropian", ka thënë Prodi.
XS
SM
MD
LG