Ndërlidhjet

PRISHTINË


Një hulumtim i Programit për Zhvillim të Kombeve të Bashkuara vë në pah se si shqiptarët dhe serbët e Kosovës nuk presin që negociatat për statusin të sjellin ndonjë kompromis ndërmjet Prishtinës dhe Beogradit.
Për sa u përket zgjedhjeve, 51% e respondentëve shqiptarë kanë thënë se kanë vendosur për kë do të votojnë, ndërsa kjo përqindje për votuesit serbë është 20%.
Retzultatet e anketës tregojnë rritje të pakënaqësisë së kosovarëve me institucionet vendore dhe ato ndërkombëtare, ndërsa në anën tjetër, tregojnë një rritje të përkrahjes ndaj lëvizjes Vetëvendosje.
Anketa është bërë gjatë javës së dytë dhe tretë të tetorit dhe ka përfshirë rreth 1.300 respondentë.
XS
SM
MD
LG