Ndërlidhjet

ISLAMABAD


Nënsekretari amerikan i Shtetit John Negroponte, ka arritur sot në Pakistan, me qëllim që të ndikojë te Presidenti Pervez Musharraf, që të heqë gjendjen e jashtëzakonshme dhe të ndalë valën e represionit që mund ta shpjerë vendin në një kaos politik. Negroponte me tw arritur në Islamabad ka zhvilluar edhe një bisedë telefonike me lideren e opozitës Benazir Bhutto.
"Procesi politik në Pakistan ka dalur nga binarët. Mesazhi ynë është ky: Shtetet e Bashkuara dëshirojnë që të ketë bashkëpunim me qeverinë dhe popullin e Pakistanit si dhe me akterët politik, në mënyrë që procesi të kthehet në binarë sa më shpejtë që të jetë e mundur", ka thënë, nënsekretari i Shtetit, John Negroponte.
XS
SM
MD
LG