Ndërlidhjet

HAGË


Kryeprokurorja e Tribunalit të Hagës, Carla del Ponte ka hedhur poshtë vërejtjet nga disa qar

qe se proceset gjyqësore të mbajtura gjatë mandatit të saj ishin të ngadalshme dhe vërejtet nga Beogradi se ajo ishte kundër serbëve. "Është e vërtetë se shumica e të akuzuarve nga Tribunali i Hagës ishin serbë" tha zonja Ponte dhe shtoi se arsyet për këtë janë se "thjeshtë, megjithëse nuk është fakt i mirëseardhur, forcat serbe kanë bërë shumicën e krimeve". Mëtutje, ajo i tha agjencisë DPA se "serbët ishin të involvuar pothuajse në të gjitha konfliktet nën juridiksionin e Tribunalit të Hagës për Krime të Luftës, me përjashtim të konfliktit në Maqedoni në vitin 2001".
XS
SM
MD
LG