Ndërlidhjet

BRUKSEL


Sllovenia prej 1 janarit do të jetë vendi i parë ish komunist që do të kryesojë Bashkimin Evropian.
Kryesimin me 27 vendet e BE-së Sllovenia do ta marrë nga Portugalia, të cilës sot i skadon mandati 6 mujor. Zyrtarët sllovenë kanë thënë se ndër çështjet kryesore me të cilën do të përballen do të jenë statusi i Kosovës, rritja ekonomike dhe lufta kundër ndryshimeve klimatike.
XS
SM
MD
LG