Ndërlidhjet

UASHINGTON


Një anije kozmike e NASA-s sot pritet të fluturojë pranë Merkurit, në vizitën e parë të planetit më të afërt të Diellit në më shumë se 30 vjet.
Anija Messenger pritet t'i afrohet 200 km sipërfaqes së planetit më të vogël të sistemit tonë diellor.
Sonda Mariner ishte e para në vitet e 1970-ta iu afrua Merkurit, dhe dha informata për gjysmën e planetit. Shkencëtarët shpresojnë se Messenger tash do të japë pamjet e para të hemisferës tjetër të Merkurit.
XS
SM
MD
LG