Ndërlidhjet

BERLIN


Rezoluta 1244 nuk e ndalon shpalljen e njëanshme të pavarësisë së Kosovës dhe as njohjen e shtetësisë së Kosovës nga vendet tjera, thuhet në një raport ekspertësh juridik që e ka porositur ministria e Jashtme në Berlin.
Ekspertët gjermanë kanë vlerësuar se dispozita në preambulën e rezolutës ku kërkohet ruajtja e sovranitetit dhe integritetit territorial të Republikës Federale të Jugosllavisë (tash Serbisë), ka të bëjë vetëm me gjendjen kalimtare të krijuar me rezolutën 1244.
XS
SM
MD
LG