Ndërlidhjet

MOSKË


Rusia ka ofruar zbutje të kufizimeve për trupën kryesore evropiane të monitorimit të zgjedhjeve. Zyra e OSBE-së për zgjedhje kishte paraqitur vërejtje lidhur me kushtet e Moskës para zgjedhjeve presidenciale në Rusi, që mbahen më 2 mars, përfshirë edhe një priudhë të shkurtër për monitorimin e fushatës së zgjedhjeve. Igor Borisov, anëtar i Komisionit qendror të zgjedhjeve tha se kjo trupë është e gatshme që të lejoj shtimin e numrit të vëzhguesve të ODHIR-it prej 70 në 75 vetë dhe se puna e monitoruesve do të mund të fillonte më 20 e jo më 28 shkurt, siç ishte lejuar më herët. Një zëdhënës i ODHIR-it ka refuzuar të komentoj propozimet e fundit të Rusisë.
XS
SM
MD
LG