Ndërlidhjet

BAGDAD


Qeveria e re e unitetit kombëtar sot ka bërë betimin pas një seance të posaçme të parlamentit irakian.
Kryeministri i ardhshëm, Nuri Kamil al-Maliki, i cili është shiit, tha se përkohësisht vetë do ta udhëheqë ministrinë e brendshme. Zëvendës kryeministër dhe ministër i përkohshëm i Mbrojtjes u emërua Salam al-Zaubai, nga radhët e sunitëve.
Ministër i Jashtëm mbetet Hoshyar Zebari.
Al-Maliki i nënvizoi 34 prioritete të qeverisë së re, ndërsa u fokusua në sigurinë dhe ekonominë.
Kabineti u formua pas negociatave disa mujore të grupeve kryesore fetare dhe etnike, që dolën nga zgjedhjet e 15 dhjetorit.
Në Londër, Sekretarja e Jashtme britanike Margaret Beckett e ka mirëpritur dhe i ka siguruar mbështetjen e vendit të saj për qeverinë e re irakiane.
Po sot në Irak, të paktën 24 irakianë e humbën jetën në dy shpërthime të ndara.
XS
SM
MD
LG