Ndërlidhjet

LUBJANË


Në kryeqendren e Sllovenisë ka vazhduar punimet konferenca kushtuar zhvillimit social dhe ekonomik të Kosovës.
Gjatë debateve të mbrëmshme Albert Rohan, zëvendës i emisarit special për statusin ka thënë se zgjidhja për Kosovën duhet të jetë e pranueshme për shumicën.
Duke folur për ecurinë e bisedimeve në Vjenë, Albert Rohan ka thënë se qëndrimi serb është i ekskluziv dhe i pakuptueshëm, ndërsa qëndrimi i kosovarëve pragmatik dhe konstruktiv, por pa mundësi kompromisi.
Ndërkaq, koordinatori i Paktit të Stabilitetit Erhard Busek mediumeve sllovene u ka thënë se asnjë lloj autonomie për Kosovën nuk vjen në konsiderim.
XS
SM
MD
LG