Ndërlidhjet

TBILISI


Raportohet se rojtarët rusë kanë mbyllur të vetmin vendkalim tokësor me Gjeorgjinë, siç kanë shpjeguar ata për shkaqe të punëve ndërtimore. Kryeministri Zurab Nogaideli thotë se kjo mbyllje praktikisht ndalon eksportin e prodhimeve të Gjeorgjisë në Rusi. Guvernatori rajonal, Vassily Maglaperidze tha se mbyllja e pikës kufitare Verkhny Lars ishte e motivuar politikisht. Ministria e jashtme e Gjeorgjisë, në një kumtesë, këtë veprim e ka përshkruar si "hap jomiqësor dhe provokues". Marrëdhëniet ndërmjet Moskës e Tbilisit kohëve të fundit janë ashpërsuar dukshëm.
XS
SM
MD
LG