Ndërlidhjet

NIKOZI


Liderët e dy pjesëve të Qipros janë pajtuar sot që ti vazhdojnë bisedimet paqeësore, që ishin ndëprerë për më tepër se dy vjet. "Ky është një moment historik", tha i dërguari i Kombve të Bashkuara, Ibrahim Gambari, pasi kishte luajtur rolin e mikrpitësit në takimin ndërmjet presidentit Tassos Papadopoulos, që është lider i grekëve të Qipros dhe liderit të turqëve të Qipros, Mehmet Ali Talat. Zoti Gambari ka thënë se procesi i bisedimeve mund të filloj në fund të këtij muaji.
XS
SM
MD
LG