Ndërlidhjet

TBILISI


Parlamenti i Gjeorgjisë ka kërkuar largimin e trupave ruse nga rajonet e Abkazisë dhe Osetisë Jugore dhe zëvendësimin e tyre me një forcë ndërkombëtare.
Dy rajonet në fjalë kërkojnë shkëputjen nga Gjeorgjia dhe kërkesat e tyre kanë dhe mbështetjen ruse.
Presidenti rus Putin ka përsëritur disa herë se zgjidhja për Kosovën duhet të zbatohet dhe në Abkazi e Osetinë Jugore, çfarë është kundërshtuar nga bashkësia ndërkombëtare.
XS
SM
MD
LG