Ndërlidhjet

VJENË


Sot në Vjenë përfunduan negociatat mes delegacioneve të Kosovës dhe Serbisë për trashëgiminë kulturore dhe ruajtjen e objekteve fetare.
Bisedimet e sotme janë drejtuar nga shefi i zyrës politike të UNOSEK-ut, Peter Ivansov, për shkak të problemeve shëndetësore të zëvendësnegociatorit Albert Rohan.
Sipas Ivansov bisedimet e sotme u përqëndruan në zonat mbrojtëse të objekteve fetare.
Zyra e UNOSEK-ut ka paraqitur propozimin e saj ku përfshihen 15-16 zona të mbrojtura.
Më pas palët kanë paraqitur qëndrimet e tyre. Ivansov tha se ka pasur dallime mes të treja palëve, derisa ekspertët e UNOSEK-ut do hartojnë një plan ku do synojnë arritjen e qëndrimeve të përbashkëta.
Kreu i delegacionit të Kosovës, Ylber Hysa pas takimit tha se propozimet e Prishtinës ishin më afër me ato të ndërkombëtarëve.
Përfaqësuesi serb Leon Kohen tha se pala serbe ka paraqitur kërkesë me shkrim për kthimin e pronës serbe apo të ashtëquajturin restitucion nga viti 1941.
Nesër në Vjenë do të zhvillohet takimi tjetër mes Kosovës dhe Serbisë ku në qendër do jetë decentralizimi.
XS
SM
MD
LG