Ndërlidhjet

VJENË


Sot në Vjenë ka përfunduar raundi i 10-të i bisedimeve shqiptaro-serbe dhe ai i pesti i bisedimeve për çështjet e decentralizimit. Ashtu siç edhe ishte pritur, bisedimet e sotme kanë përfunduar pa ndonjë rezultat konkret. Në të njëjtën kohë mikpritësi dhe koordinatori i këtyre negociatave negociatori gjerman Bernard Schlageck deklaroi se takimi ishte produktiv dhe substancial. Në konferencën për shtyp të organizuar pas takimit të sotëm Schlageck njoftoi dhe zyrtarisht që takimi i sotëm ishte ndryshe nga të tjerët, që UNOSEK-u kishte ndarë palët në hapësira të ndryshme dhe se ndërkombëtarët kanë lëvizur herë tek delegacioni shqiptar dhe herë tek ai serb. Sipas Schlageckut nga ky takim janë vërejtur pajtime dhe afrime në qëndrime por edhe dallimet e mëdha kanë qenë mëse evidente. Derisa Beogradi ka kërkuar që të flitet për parimet, përkatësisht kompetencat e komunave të reja, duke filluar nga policia, edukimi, gjuha në universitet, shëndetësia dhe financat, Prishtina ka kërkuar një decentralizim asimetrik, tha Schlageck.
XS
SM
MD
LG